Ususret Michiganu

autora/ice cronomy

michprimMichiganci danas glasaju i to samo za Republikanskog kandidata. Demokrati (Demokratska stranka) bojkotiraju Michigan. Očekuje se da će McCain pobjediti ovdje, unatoč okrnjenoj kampanji i nedostatku sredstava. McCain je pobjedio Busha u Michiganu 2000. No, kako smo vidjeli u New Hampshireu prošli tjedan, istraživanja mišljenja se nisu pokazala točnim u ovoj kampanji i došlo je to velikih obrata. Što je još zanimljivije, ne samo da su ispitivanja bila pogrešna, već i kladionice ili tržišta predikcija, su se pokazala lošim indikatorima. Ona bi u teoriji trebala imati puno kvalitetnije predviđanje jer agregiraju informacije na osnovnu kojih “investitori” biraju pobjednike i formiraju cijenu. U Michiganu 3 kandidata na Republikanskoj strani imaju realne šansu pobjediti. Michigan ima otvoreno glasanje, kao i NH, što znači da i neregistrirani, nezavisni, birači mogu glasati. Do sada ništa nije riješeno u prva dva glasanja i utrka je otvorena na obje strane. Glavni događaj je “Super Duper Tuesday”, 5. Veljače kada će se najvjerojatnije znati tko ima najrealnije šanse biti kandidat na obje strane.

allvote

Oznake:

6 komentara to “Ususret Michiganu”

  1. Ja navijam za McCaina :-), i željno iščekujem večerašnje prve rezultate …

  2. Nije loš izbor. Di je cijeli post na blogu o cijelim izborima?? 🙂

  3. Malo san se ulinija u zadnje vrime što se bloga tiče :-(. Al’, do Super Utorka će pasti barem jedan o izborima. Mora !

  4. cccc, izgleda da su novogodišnje odluke o češćem bloganju završile u Recycle Binu :-)))

    ili i tebe vata depresija ?!

  5. Nene, kako to mislis završile u košu. Još je toka držim, makar nominalno. 🙂 Problem je samnom da počnem 3 posta odjednom, pa se otegne 3 dana jer ne znam koji bi prvo dovršio. Vidjeti ćeš ti sad…

  6. I still rbeemmer the stink when Austrian OMV tried to take over Hungarian MOL. Hungarians complained really loud …But when MOL takes over Croatian INA – that’s totally different, why should Croatians complain then ?

%d blogeri kao ovaj: