Ususret Michiganu

autora/ice cronomy

michprimMichiganci danas glasaju i to samo za Republikanskog kandidata. Demokrati (Demokratska stranka) bojkotiraju Michigan. Očekuje se da će McCain pobjediti ovdje, unatoč okrnjenoj kampanji i nedostatku sredstava. McCain je pobjedio Busha u Michiganu 2000. No, kako smo vidjeli u New Hampshireu prošli tjedan, istraživanja mišljenja se nisu pokazala točnim u ovoj kampanji i došlo je to velikih obrata. Što je još zanimljivije, ne samo da su ispitivanja bila pogrešna, već i kladionice ili tržišta predikcija, su se pokazala lošim indikatorima. Ona bi u teoriji trebala imati puno kvalitetnije predviđanje jer agregiraju informacije na osnovnu kojih “investitori” biraju pobjednike i formiraju cijenu. U Michiganu 3 kandidata na Republikanskoj strani imaju realne šansu pobjediti. Michigan ima otvoreno glasanje, kao i NH, što znači da i neregistrirani, nezavisni, birači mogu glasati. Do sada ništa nije riješeno u prva dva glasanja i utrka je otvorena na obje strane. Glavni događaj je “Super Duper Tuesday”, 5. Veljače kada će se najvjerojatnije znati tko ima najrealnije šanse biti kandidat na obje strane.

allvote

Oglasi
Oznake:

6 komentara to “Ususret Michiganu”

  1. Ja navijam za McCaina :-), i željno iščekujem večerašnje prve rezultate …

  2. Nije loš izbor. Di je cijeli post na blogu o cijelim izborima?? 🙂

  3. Malo san se ulinija u zadnje vrime što se bloga tiče :-(. Al’, do Super Utorka će pasti barem jedan o izborima. Mora !

  4. cccc, izgleda da su novogodišnje odluke o češćem bloganju završile u Recycle Binu :-)))

    ili i tebe vata depresija ?!

  5. Nene, kako to mislis završile u košu. Još je toka držim, makar nominalno. 🙂 Problem je samnom da počnem 3 posta odjednom, pa se otegne 3 dana jer ne znam koji bi prvo dovršio. Vidjeti ćeš ti sad…

  6. I still rbeemmer the stink when Austrian OMV tried to take over Hungarian MOL. Hungarians complained really loud …But when MOL takes over Croatian INA – that’s totally different, why should Croatians complain then ?

%d bloggers like this: