Stoka!

autora/ice cronomy

inflames

Tu i tamo i ja imam neko političko mišljenje. U ovom slučaju, pošto sam Puljanin, naslov kaže što mislim o počiniteljima. Zar Albance u Istri treba biti strah ovakvih stvari i prijetnji? Pošto se vjerojatno radi o bezobraznom ali profesionalnom terorističkom činu, (“obračun sa političkim motivima” bi bilo politički korektno) zašto neke medijske kuće reportiraju o ovome pod “crnom kronikom”?

Ali prigovor i Hrvatskim vlastima. Mislio sam da nismo više u komunizmu. Zašto država ima ovakve ovlasti zadiranja u osobne slobode? Tko i što je povrijeđeno vješanjem zastava? Žalosno!

Kažnjen s 800 kuna jer je izvjesio albansku i američku zastavu

3 komentara to “Stoka!”

  1. I ja sam danas vidio taj članak o kazni zbog vješanja zastave u Večernjem i moja reakcija je bila otprilike slična (OK, uz popriličnu količinu psovki – ipak je kod mene “kratak fitilj” :-)))

  2. Ne mozes vjesati zastave drugih drzava u RH. To je prekrsaj. Iznimke su veleposlanstva, konzulati, kulturna drustva… Tako je od nezavisnosti. Sad jeli to dobro ili lose moglo bi se raspravljati. Sta bi bilo kad bi netko u Vukovaru izvjesio srpsku zastavu s 4c ne znam kako bi to proslo…. Kad se strasti smire za petnaestak godina mozemo maknuti taj zakon…

  3. Vjerojatno svi razumijemo što bi manje-više bilo da netko izvjesi srpsku zastavu u Vukovaru. No nije posao države da nas štiti od samih sebe, od vlastitih odluka. Zadaća je da štiti građane od drugih. Pa ako netko želi izvjesiti američku, francusku, albansku itd. zastavu povodom neke posebne prilike, nekog blagdana, trebao bi biti potpuno slobodan to napraviti, to je njegovo pravo kao slobodnog građana. Država treba zaštiti to pravo od mogućih “vandalskih pothvata.” Sada je to pravo izvrnuto naglavačke i za moje i tvoje bolje nam je oduzeto.

%d blogeri kao ovaj: