“Vidjevši kako se ekonomska znanost primjenjuje, promjenilo je kako vidim svijet”

autora/ice cronomy

Kao posljedica krize i jedan od eksternih benefita barem za akademsku ekonomiju je porast interesa i studenata za ekonomske predmete. Ne, vjerojatno ne u Hrvatskoj, ali preko bare jest. U Hrvatskoj ćemo još morati čekati na takvu “renesansu”.  Audio reportaža sa NPRa.

Undergrad Economics Sees Popularity Surge

2 komentara to ““Vidjevši kako se ekonomska znanost primjenjuje, promjenilo je kako vidim svijet””

  1. I ja sam u “zanimljivim vremenima” zavrsio na studiju financija. Definitivno je zanimljivo sada studirati ekonomiju zbog ogromnog broja vijesti, fokusiranosti medija na gospodarstvo, razlikama u misljenjima medu ekonomistima itd. Hrvatska ce morati cekati na svoju renesansu jos neko vrijeme. Ozbiljne reforme skolstva su potrebne i treba maknuti politiku s fakulteta i visokog skolstva, dovesti mlade pa cak i ako je potrebno strane kvalitetne profesore, poticati izvrsnost, potpuno promjeniti pristup studentima, poticati konkurentnost izmedu fakulteta, sveucilista itd.

  2. Za pocetak je potrebno uvesti nove tehnologije u nastavni program akademske ekonomije. Ekonomist bi trebao znati ipak nešto o novim trendovima marketinga, pocevsi od raznih nacina oglašavanja putem interneta.

%d blogeri kao ovaj: