Milton Friedman Intervju: Tri Kategorije Slobode

autora/ice cronomy

Opet nula vremena za duži post, ali ipak nešto ukratko. U Petak 16.11. prva je obljetnica smrti Miltona Friedmana. Ja neću pričati o njemu jer sve šta bih ja rekao je već rečeno. Umjesto toga poslušajte njegove riječi. Ovo je jedan ulomak intervju obavljenog u Listopadu 2005. sa predsjednikom Feda u Dallasu, Richard Fisherom, a objavljenog tek prije koji dan tako da je zapravo svjež pa i važan razgovor. Čitavi intervju, skoro 1 sat dug, možete pronaći/skinuti ovdje, uz još neke dodatne resurse. Ja sam izabrao ulomak o Tri Slobode, ali svakako ga  pogledajte u cijelosti.

5 komentara to “Milton Friedman Intervju: Tri Kategorije Slobode”

  1. LEGENDA !!!

  2. Pisao sam o onom Čičin-Šainovom intervjuu pa me ljudi na blogu pitaju odakle oni podaci o 12 tisuća i nešto kuna po učeniku godišnje (a koje si spomenuo u komentaru u svom postu) ?

  3. Sorry što kasnim sa odgovorom. Podatak je iz rada Danijela Nestića, ANALIZA DUGOROČNIH FISKALNIH UČINAKA DEMOGRAFSKIH PROMJENA, Ekonomski Institut.

  4. Treba vidjeti Bernakeovu kritiku friedmana i Bosanquetovu. Znam ljude iz engleskih New Right, nisu ga mogli vidjeti

  5. Kritiku čega – njegove makroekonomije koja je više na Keynsa ili njegovo objašnjenje velike depresije? Daj koji link za ostale.

%d blogeri kao ovaj: