Sretno!

autora/ice cronomy

rohat-2009 Sretna Nova. Moja rezolucija je više “blogiranja”. Posebne čestitke Slovacima koji su imali dvostruki doček i slavlje. Već u 1 sat ujutro mogli izvući eure iz bankomata. Kad ćemo mi dvostruko slaviti ne zna se. Do onda sretno dok imamo Rohatinskog.

(Da li će 2009. biti godina u kojoj se neće tražiti devalvacija kune kako bi se povećao izvoz?)

Oznake: , , ,

4 komentara to “Sretno!”

 1. Well čestitam, Mr. Cronomy na Vašem ušminkanom blogu. Zaista se si dali truda da nama, sirotim dipl.oecc. stasalima u ne svjetskim akademskim ekonomskim okruženjima donesete baklju svjetla i budete Prometej nama sirotima, djeci crony capitalisma u Hrvatskoj.

  Na žalost, moram Vas razočarati i reći Vam da u Hrvatskoj ima vrsnih ekonomista koji razumiju i povijest i sociologiju i demografiju, pa u skladu s time i nesmiljenom činjenicom da je ekonomija najmekša od tvrdih znanosti, pristupaju i analizi i iznalaženju rješenja za hrvatske uvjete. Koliko naravno uspijevaju od mudrijaša poput Vas.

  Dat ću Vam vlastiti primjer – stasah pod palicom vrlo uglednih ekonomista, znanstvenika europskog i svjetskog glasa upravo ovdje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Radih i još uvijek radim s kolegama iz velikih europskih kompanija i budite sigurni da mi ni u jednom trenu nije nedostajalo stručnih znanja ili da se nađoh u situaciji nepoznavanja materije. Ali imam jednu komparativnu prednost pred svojim kolegama iz EU i inih zemalja – upravo drill u hrvatskom okolišu.

  Malkoc mi je već dosta ovakvih soljenki kao što ste sami, koji se razmeću poznavanjem osnovnih, ortodoksnih makroekonomskih modela, za koje ionako sav ozbiljni ekonomski svijet zna da su prestali držati vodu od kad su na scenu stupile Kina, Indija i Rusija. Također, Vaše amerikanizirane dogmice o businessu s druge strane… ah – što da kažem!? Zbog specimens kao što ste Vi u hrvatskoj praksi ja navlačim gumene rukavice preko lakta, ribičke čizme, uzimam lopatu i idem čistiti tvrtke, nakon što se Vas riješe.
  I nakon 2-3 godine uz mnogo sreće uspijemo tvrtku očistiti od nakupina onog što Vi ostavite nakon svoje prosvijećene vladavine.
  Opet kažem, mora Vam se priznati da ste si zaista dali truda da lijepo nakitite svoj blog kako bi svekoliko pučanstvo uvjerili u moć svojih ekonomskih znanja. Dapače, vidim da ste stekli i kružok obožavatelja.

  But really, Mr. Crony…. zar se zaista usuđujete ljutiti zbog vrtićkih komentara na svojoj vrtićkoj stranici?

 2. Uf, uf. Touchy, touchy.
  Razumijem. Sigurno ću ugasiti blog da se ne bi “razmetao svojim znanjem” i da vam ne stvaram neudobnost. (?)

  Sretna Nova Godina i Vama.

 3. Ah osim drilla u hrvatskom okolisu tu je i poznati hrvatski ego 🙂

 4. Dobra observacija.
  A nisam bio svjestan da su osnovni modeli ponude i potražnje prestali vrijediti kad su BRIC zemlje nastupile na scenu.

%d blogeri kao ovaj: