Škegro u “Nedjeljom u dva”

autora/ice cronomy

Nije me se dojmio Škegrov prvi komentar na najavljeni paket antirecesijskih mjera. Škegro može i bolje. Previše bavljenja prošlošću oko stabilizacijskog programa iz 1993. kojem je prvi i glavni cilj bio obuzdavanje hipeinflacije – što sada nije problem ni cilj ovog programa – uz razne dodatne “dugoročnije” ciljeve, jedan od kojih je bio i eliminiranje fiskalnog deficita. I sada opet, ključni dio ovog rebalansa je uravnoteženje proračuna, što je cilj svih Vlada već godinama, pa tako i Škegrove. Kad se već kao jedan od autora Stabilizacijskog programa i Ministar financija između ’97-’00 prisjećao prošlosti zašto se nije dosjetio spomenuti da eliminranje fiskalnog deficita kao vrlo važnog cilja nije postignuto? Između 1998. i 2000. proračunski deficit se naglo povećao na neodržive razmjere. Puno zanimljivije komentare su dali Babić i Stojić.

Ali, istina je da je rebalans glavna mjera i da se još na to čeka. Znaći tek nakon par tjedana će se moći dati bolja “evaluacija.”

Uglavnom, zanimljivo je vidjeti što je imao za reći u emisiji Nedjeljom u dva. Ako ste je propustili kao ja, dostupna je ovdje.

One Comment to “Škegro u “Nedjeljom u dva””

  1. Stanković se pokazao kao pravi idiot u svojoj emisiji što se najbolje istaknulo kada je osporio sve zasluge Johna Nasha (nobelovca) samo zato što je shitzofreničar.

    Istina je da dosta Škegrovih izjava treba staviti kroz cijediljku kako bi se pogledalo gdje je branio sivilo u tadašnjem HDZ-u, ali vidi se da je održao hladnu glavu braneći pozitivnu ekonomiju.

    Kako mrzim kada se neki senzacionalistički novinar primi ekonomije i moraliziranja…

%d blogeri kao ovaj: