Vidošević sažeto

autora/ice cronomy

Vidoševićev summa summarum.

“Temelj vođenja ukupne gospodarske politike uvijek se ogleda kroz strukturu proračuna i pogrešno je kretati prvenstveno s mjerama koje se bave povećanjem prihoda jer je to očuvanje dosadašnje politike. Put je u drastičnom smanjenju rashodovne strane proračuna. Problem hrvatskog fiskusa nije u prihodnoj strani proračuna nego u razini rashoda, a posebno u distribuciji tih rashoda koji, nažalost, ni u dovoljnoj ni u mogućoj mjeri nisu bili usmjereni u gospodarstvo. Novi rebalans proračuna morao bi biti rješenje do kraja 2010., a u tom bi se razdoblju izradila proračunska slika za idućih pet godina, što bi bio jasan pokazatelj kakvu Hrvatska ima viziju budućnosti. … “

Zašto Nadan Vidošević ne bi bio ministar financija? Zar ne bi tamo postigao više rezultata nego kao predsjednik republike?

2 komentara to “Vidošević sažeto”

  1. Danasnji biseri 🙂

    “Da rasprava ne bude dosadna pobrinuo se HDZ-ov pulen Andrija Hebrang, koji je svojom osebujnom logikom objasnio kako je situacija zapravo puno bolja nego što se misli. Prvi Hebrangov postulat bio je da prigovori kako vlada ne zna raditi posao padaju već na tome što je proračun u zadnje tri godine narastao za 30 posto.”

    “HDZ-ov Goran Marić, doktor ekonomskih znanosti je referirao na oca teorije o slobodnom tržištu Adama Smitha i njegovu teoriju o ulozi poslodavaca u ekonomiji, odnosno teoriju o “nevidljivoj ruci”. Međutim, ustvrdio je kako mnogi poslodavci u Hrvatskoj ne brinu za “opće dobro” (iako je Smith pisao kako je opće dobro samo rezultat, a ne namjera djelovanja tržišnih sudionika), pa zaključio kako im ne treba nevidljiva, nego “čvrsta ruka države”. Zanimljivo je da zastupnik jedne desno orijentirane stranke traži veće intervencije države, ali to i nije neobično za HDZ.”

  2. Vidošević nije dobra opcija zato što je lep kao greh, ima rupice na obrazima i glas hrapav kao nepce morskog psa. Šta će nam takav predsjednik??!? Treba doći osoba Periklove i Solomonove pameti te kirurških metoda, a ne ocvali šarmeri i prodane duše.

%d blogeri kao ovaj: